Linkovi

Kako se Washington pokušava zaštititi od eventualnih novih terorističkih napada? (19/1/02) - 2002-01-19


"Washington Post” jutros piše o koracima koje glavni grad Sjedinjenih Država poduzima na jačanju mjera zaštite od terorističkih napada. Tu su sinhronizacija semafora, koja treba pomoći u slučaju evakuacije; zatim instaliranje detektora za metal u svim lokalnim školama, te nabavljanje zaštitnih odijela i antidota za bojne otrove. Savezna vlada za ove je svrhe odobrila 320 milijuna dolara.

“New York Times” javlja da je glavni direktor Enrona Kenneth Lay čak mjesec dana nakon upozorenja o financijskim problemima kompanije pozivao uposlenike da kupuju Enronove dionice, te im je čak sugerirao da to predlože i svojim prijateljima i članovima obitelji.

Njujorški dnevnik, kao i mnogi drugi vodeći listovi u zemlji, donosi vijest da je panel stručnjaka iz privatne Nacionalne akademije znanosti, koja savjetuje vladu o znanstvenim pitanjiam preporučio zabranu kloniranje u reproduktivne svrhe, jer bi moglo biti opasno i za majku i za dijete. Panel je, s druge strane, zaključio da bi terapeutsko kloniranje, dakle ono usmjereno na stvaranje matičnih stanica za medicinska istraživanja, ne nosi sa sobom posebne rizike.

XS
SM
MD
LG