Linkovi

Predsjednik Bush najavio mogućnost slobodne trgovine sa središnjom Amerikom (17/1/02) - 2002-01-17


Predsjednik Bush je izjavio da će njegova administracija ispitati mogućnost sporazuma o slobodnoj trgovini sa zemljama središnje Amerike. Američki predsjednik izjavio kako je slobodna trgovina jedni ključ za bolju budućnost cijele hemisfere.

Ovo je predsjednik izjavio u govoru koji je održao na sastanku Vijeća za međunarodne odnose u sjedištu Organizacije američkih država, ovdje u Washingtonu. Gospodin Bush je pred spomenutim Vijećem rekao da želi proširivanje trgovine u hemisferi. "Sjedinjene Države će ispitati mogućnost sklapanja ugovora o slobodnoj trgovini sa zemljama središnje Amerike".

Američki je predsjednik napomenuo da će to biti još jedan korak prema postizanju slobodne trgovinske zone u obje Amerike. "Sva ta nastojanja ovise o jednoj stvari - Kongres mora usvojiti zakonski prijedlog o ovlastima pri promicanju trgovine".

Zastupnički dom Kongresa već je pristao predsjedniku dati mogućnost da pregovara o trgovinskim sporazumima koje Kongres neće poslije mijenjati. Očekuje se da će se o ovoj mjeri raspravljati u Senatu kad Kongres započne s radom sljedeći tjedan.

XS
SM
MD
LG