Linkovi

Danas predsjednik Bush posjećuje New Orleans (15/1/02) - 2002-01-15


Danas predsjednik Bush posjećuje New Orleans u saveznoj državi Louisiani u pokušaju da zadobije veće ovlasti pri sklapanju trgovinskih sporazuma. Ova posljednja stanica predsjednikova puta, koji je trajao dva dana i na kojem je posjetio tri savezne države, zamišljena tako da istakne prioritete njegove domaće politike.

Predsjednik propisuje trgovinu i smanjenje poreza kao lijek za gospodarsku recesiju u Sjedinjenim Državama. U New Orleansu, tražit će od Kongresa da mu dade mogućnost pregovaranja o trgovinskim sporazumima, tako da bude siguran da oni neće biti mijenjani od strane zakonodavnog tijela, odnosno, Kongersa. Dužnosnici njegove administracije su priopćili da će to potaknuti više zemalja da otvore svoja tržišta za američke proizvode. Gospodin Bush navodi kao primjer trgovinski sporazum između Sjedinjenih Država i Kine.

Pogledajte taj sporazum. Otvorili smo kinesko tržište za američke farmere. To je dobro za Kinu. I što je još važnije, dobro je i za američke farmere da imaju to tržište na raspolaganju.

NARRATOR: Ove opaske je predsjednik Bush izrekao u jednom farmerskom gradiću u saveznoj državi Missouri, kako se kreće tijekom rijeke Mississippi od poljodjelskog srca Amerike prema luci New Orleans. Ta je luka glavna točka za ukrcavanje američkih poljodjelskih proizvoda namijenjenih stranim tržištima.

XS
SM
MD
LG