Linkovi

Biden: Afganistanu treba hitna novčana pomoć (13/1/02) - 2002-01-13


Američki senator Joseph Biden, predsjedatelj senatskog Odbora za vanjsku politiku, izjavio je u Kabulu da novoj prijelaznoj vladi hitno treba novčana pomoć, kako bi mogla zadovoljiti osnovne potrebe stanovništva. Senator Biden je dodao da bi se za to moglo upotrijebiti 100 milijuna dolara iz zamrznutih računa bivše talibanske vlasti.

U međuvrmenu, američki borbeni zrakoplovi nastavljaju bombardirati ciljeve al-Qaide u istočnom Afganistanu. Američki zrakoplovi intenzivno bombardiraju područje oko mjesta Khost već nekoliko dana, pokušavajući istjerati borce al-Qaide iz njihovih skloništa u velikom kompleksu pećina i tunela.

U američkoj mornaričkoj bazi u zaljevu Guantanamo na Kubi, skupina od 20 zarobljenih talibanskih i al-Qaidinih boraca jučer je izvedena na kraću šetnju. Američki vojni dužnosnici kažu da se prema zatvorenicima postupa humano, uz istovremeno održavanje apsolutne sigurnosti.

Prema riječima glasnogovornika, zatvorski kompleks uskoro će moći posjetiti predstavnici Međunarodnog Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

XS
SM
MD
LG