Linkovi

Bush: "Poginuli marinci bili angažirani u plemenitoj misiji" (10/01/02) - 2002-01-10


Američki zrakoplov sa sedam marinaca udario je u jednu planinu u Pakistanu. Naša izvjestiteljica iz Bijele kuće javlja da je predsjednik Geroge Bush izjavio kako su ovi Amerikanci bili angažirani u plemenitoj stvari.

Predsjednik je izjavio kako je ova nesreća podsjetnik da, iako su postignute pobjede u ratu protiv terorizma, opasnosti još uvijek postoje. "Naša srca i naše molitve su s obiteljima ovih vojnika. No želim ih podsjetiti da je stvar na kojoj smo angažirani pravedna i plemenita. Ta stvar je sloboda".

Vojni dužnosnici su priopćili da ne postoje znaci da je netko preživio ovu nesreću. Glasnogovonik američkih marinaca je izjavio da se zrakoplov KC-130 zaletio u planinu dok se pripremao za slijetanje u jednoj bazi na jugozapadu Pakistana. Očevici govore da se prije udara u planinu vidjela vatra. Zrakoplov KC-130 obično se koristi za opskrbu helikoptera gorivom u zraku, tijekom leta. Spasilačka nastojanja još su u tijeku, no, mrak i težak teren učinili su vrlo teškim, ako ne i nemogućim, brzo ustvrđivanje uzroka nesreće i sudbine marinaca u zrakoplovu.

XS
SM
MD
LG