Linkovi

Međunarodna tjeralica: Ibrahim Salih Mohamed al-Yacoub (7/1/02) - 2002-01-09


Sjedinjene države su sastavile listu “Najtraženijih terorista”. Nekolicina medju njih 22, koliko ih se nalazi na tom popisu, uključujući i Osamu bin-Ladena, dio su al-Qaide, terorističke organizacije odgovorne za terorističke napade 11. rujna na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Preostali su traženi u vezi s ranijim terorističkim napadima.

Ibrahim Salih Mohamed al-Yacoub tražen je u svezi s bombaškim napadom na vojni stambeni kompleks Khobar, u Dahranu, u Saudijskoj Arabiji, 1996. godine. U tom napadu poginulo je 19 pripadnika američkih oružanih snaga, a tri stotine ljudi je ranjeno.

Al-Yacoub je rodjen 16. listopada 1966. godine u Tarutu u Saudijskoj arabiji. On je i dalje saudijski državljanin. Visok je metar i 62 centimetra, težak 68 kilograma. On je tamnoput, ima crnu kosu, i smedje oči.

Sjedinjene države nude nagradu u iznosu do 25 milijuna dolara za informaciju koja bi dovela do uhićenja Ibrahima Saliha Mohameda al-Yacouba. Ukoliko raspolažete informacijom u svezi s ovim bjeguncem, kontaktirajte najbliže američko veleposlanstvo ili konzulat. Identitet osoba koje pruže infromacije biti će čuvan u tajnosti.

XS
SM
MD
LG