Linkovi

Predsjednik Bush traži od Kongresa usvajanje mjera za poticanje gospodarstva (8/1/02)/ - 2002-01-08


Predsjednik Bush traži od američkog Kongresa da poduzme korake glede paketa zakonskih mjera koje su usmjerene na poticanje američkog gospodarstva. Američki predsjednik je izjavio kako će uključiti svoje prijedloge za poticanje gospodarstva i u prijedlog saveznog proračuna za 2003. godinu.

Članovi Kongresa neće se vratiti u Washington još oko tri tjedna, no već se intenzivira bitka oko toga kako najbolje pomoći američkom gospodarstvu da iziđe iz krize. Vjerojatno će to biti glavno pitanje u ovoj izbornoj godini kad je kontrola nad zakonodavnim tijelom u pitanju. Predsjednik Bush - odmoren nakon dvanaestodnevnog dopusta na svom ranču u Teksasu - jedva je dočekao da o tome razgovara s dopisnicima iz Bijele kuće.

"Moramo se okupiti, moramo se ujediniti oko neke razumne politike i pokušati ne igrati se politike sa smanjenjem poreza ili, u tom smislu, isto s paketom mjera za stimuliranje američkog gospodarstva."

Gospodin Bush tvrdi da demokrati žele povećati poreze, što oni odbacuju kao netočno. A sa svoje strane demokrati tvrde da su predsjednikova smanjenja poreza nagrizla savezni proračunski višak. Bijela je kuća priznala da 2003. godine neće biti proračunskog viška, no predsjednik je izjavio da je to zbog troškova za rat protiv terorizma i trenutačne ekonomske recesije.

XS
SM
MD
LG