Linkovi

Tinejdžer koji se avionom obrušio u zgradu podržava bin Ladena (7/1/02) - 2002-01-07


Charles Bishop, dječak koji se zaletio malim zrakoplovom jučer u jedan neboder u Tampi, na Floridi, imao je sa sobom oproštajno pismo u kojem se izražavaju simpatije za Osamu bin Ladena. No, kako javlja naš novinar Michael Bowman, dužnosnici ne vjeruju da je petnaestogodišnji dječak, koji je u nesreći poginuo, bio član bilo kakve terorističke organizacije.

Na tiskovnoj konferenciji, šef policije u Tampi Bernie Holder opisao je Charlesa Bishopa kao osamljenog mladića sklonog samoubojstvu. "Iz njegovih postupaka možemo pretpostaviti da se radi o poremećenom mladom čovjeku. Pronađena je bilješka koja mu pripada. U njoj jasno izjavljuje da djeluje sam."

Gospodin Holder je priopćio kako se u spomenutoj bilješki izražava podrška Osami bin Ladenu, no dodao je kako ne postoje nikakvi dokazi koji bi ovog dječaka povezivali s bilo kojom terorističkom organizacijom.

Charles Bishop je bio sam u malom zrakoplovu tipa Cessna. Nitko drugi nije ozlijeđen u ovoj nesreći. Bishop je uzimao satove letenja, no bio je premlad da dobije pilotsku dozvolu.

XS
SM
MD
LG