Linkovi

BiH optužila Muhameda Šaćirbegovića zbog korupcije (7/1/02) - 2002-01-07


Vlada Bosne i Hercegovine podigla je optužnicu protiv svog bivšeg veleposlanika u Ujedinjenim narodima Muhameda Šaćirbegovića zbog korupcije i zatražila od Interpola da pomogne u njegovom izručenju iz Sjedinjenih Država.

Gospodina Šaćirbegovića se optužuje da je tijekom 2000. godine pronevjerio preko 600 tisuća dolara iz Misije Bosne i Hercegovine u New Yorku, kad se u drugom mandatu nalazio na položaju veleposlanika te zemlje pri svjetskoj organizaciji.

Muhamed Šaćirbegović ima dvojno državljanstvo – bosansko-hercegovačko i američko - a vjeruje se da se nalazi u Sjedinjenim Državama, no prema izvješćima, ne zna se točno gdje se nalazi u ovom trenutku.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Ivan Mišić izjavio je da smatra kako je zahtjev za izručenjem Muhameda Šaćirbegovića opravdan dokazima koji postoje protiv njega.

Jedan dužnosnik Interpola je izjavio da bi američke vlasti mogle razmotriti dokaze protiv bivšeg veleposlanika i potom odlučiti treba li mu suditi u Sjedinjenim Državama ili ga treba izrčiti Bosni i Hercegovioni.

XS
SM
MD
LG