Linkovi

FBI produžio stanje visoke pripravnosti do 11. ožujka (4/1/02) - 2002-01-04


Sjedinjene Države ostat će u stanju visoke pripravnosti do 11. ožujka – javljaju jutros “Washington Post” i “USA Today”. Savezni istražni ured FBI jučer je o tome obavijestio 18.000 agencija reda i zakona diljem zemlje. Rok je produžen kako bi se obuhvatile i zimske olimpijske igre u Salt Lake Cityju, koje će se održavati od 8. do 24. veljače. Podsjetimo, u eksploziji bombe na Olimpijadi u Atlanti ubijena je jedna, a ranjeno 111 osoba. Inače, 11. ožujka obilježit će se šest mjeseci od terorističkih napada na Svjetski trgovinski centar i Pentagon.

Najtiražniji američki dnevnik “USA Today” piše jutros o lošem kraju poslovne godine za kompaniju Ford. Najveći američki proizvođač automobila zabilježio je tijekom 2001. pad prodaje od šest posto. Strane kompanije, međutim, bilježe vrlo dobre rezultate. BMW-u je prodaja vozila porasla za 12,5 posto u odnosu na 2000, a svoju najbolju godinu na američkom tržištu ostvarili su, uz BMW i Audi i južnokorejski Hyundai.

“Washington Post” prostor na naslovnici posvećuje frontu hladnog zraka praćenog snijegom koji se približava Washingtonu s juga. U okolici južno i sjeverno od glavnog grada snijeg je već stigao, no u samom gradu još nema ni pahuljice. Ipak, vlasti se spremaju za prvi snijeg ove zime koji je najavljen za vikend. Radi se, inače, o odjecima vala hladnoće koji je gotovo paralizirao američki Jug. U zračnoj luci u Atlanti jučer je otkazano više od 500 letova, a loše vremenske prilike odnijele su i devet života.

XS
SM
MD
LG