Linkovi

Kako je novi njujorški gradonačelnik započeo svoj mandat? (3/1/02) - 2002-01-03


“New York Times” jutros piše o početku mandata novog njujorškog gradonačelnika Michaela Bloomberga. Nasljednik popularnog Rudolpha Giuliania stupio je na dužnost predlažući znatna smanjenja proračuna, kako bi se smanjio gradski proračunski manjak težak 4 milijarde dolara. Gradonačelnik Bloomberg jučer je također zvonom označio početak rada njujorške burze, čiji je član svojedobno bio.

“Los Angeles Times” javlja da je američko Ministarstvo financija zatražilo od Kongresa da poveća gornju granicu nacionalnog duga sa 5,95 na 6,7 bilijuna dolara. Razlog ovom zahtjevu je ponovno ulaženje zemlje u proračunski deficit, koji je bio izbrisan 1997. Vjeruje se – piše losanđeleski dnevnik – da će demokrati u Kongresu iskoristiti debatu o gornjoj granici nacionalnog duga kako bi ponovno ustvrdili da je predsjednik Bush potraćio proračunske viškove na prošlogodišnje smanjenje poreza.

Najtiražniji američki dnevnik “USA Today” jutros piše da je vlada upozorila vlasnike niza Web stranica da prestanu s netočnim reklamiranjem učinkovitosti raznih naprava za zaštitu od bioterorizma koje prodaju. Od terorističkih napada od 11. rujna, Savezna komisija za trgovinu pronašla je stotine sajtova koji nude kupcima razne oblike zaštite od bioterorizma – od sumnjivih lijekova za bedrenicu, kao što je ulje od origana, pa do uređaja za steriliziranje pošte i plinskih maski s filterima, kojima je istekao rok trajanja. Svi su takvi sajtovi dobili elektronske poruke s uputama da uklone lažne reklame sa svojih stranica.

XS
SM
MD
LG