Linkovi

Posljednja predsjednička radio-poruka naciji u 2001. (29/12/01) - 2001-12-29


Predsjednik Bush je rekao da će u u novoj godini njegova vlada nastaviti s borbom protiv terorizma. U svojoj posljednjoj radio-poruci naciji u ovoj godini, predsjednik je rekao da Amerika gleda u budućnost s odlučnošću i nepokolebljivošću.

Predsjednik je rekao da on ne sumnja da naciju vjerojatno čeka duga borba. "Ne znamo koliko dugo će borba protiv terorizma trajati. Ali ona može završiti samo na jedan način: pobjedom Amerike i slobode."

Gospodin Bush je dodao da su teroristički napadi doveli do novog jedinstva u Sjedinjenim Državama te svakodnevnih primjera solidarnosti i hrabrosti. "Ovu godinu zaključujemo s napretkom - kako na bojnom polju tako i kod kuće."

Predsjednik Bush je istaknuo da američke oružane snage uspješno vode novu vrstu rata. "Pouke iz Afganistana vodit će naše oružane snage u budućnosti, te će učiniti našu zemlju snažnijom i sigurnijom."

Presjednik je snimio svoju posljednju ovogodišnju radio-poruku naciji na svom ranču u Crawfordu u Teksasu gdje će i dočekati novu godinu.

U odgovoru Demokratske stranke na predsjednikovu radio-poruku naciji, kongresmen David Bonior je rekao da predsjednik Bush nije uspio zadobiti podršku obje stranke za zakonski prijedlog o obnovi ekonomskog rasta.

Gospodin Bonior je zamjerio tom prijedlogu činjenicu što su izostavljeni interesi radnika. Prema njegovim riječima, predsjednik Bush želi dati milijarde dolara u poreznim olakšicama bogatim pojedincima i korporacijama, a ne čini dovoljno za stotine tisuća radnika koji su izgubili posao.

XS
SM
MD
LG