Linkovi

Bijela kuća: Od bin Ladena ništa novo (27/12/01) - 2001-12-27


Administracija predsjednika Busha proglasila je posljednju video snimku Osame bin Ladena novom terorističkom propagandom. Novinarka Glasa Amerike Paula Wolfson javlja kako su dijelovi ove video snimke objavljeni na katarskoj arapskoj televizijskoj postaji Al-Jazeera.

Glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan izjavio je kako ova posljednja video snimka ne predstavlja ništa novo. Rekao je novinarima, koji s predsjednikova ranča u Teksasu izvještavaju o tamošnjem boravku obitelji Bush, da je riječ o istoj vrsti propagande koja se već čula od Osame bin Ladena.

No ova video snimka postavlja nova pitanja o tome gdje se bin Laden u ovom trenutku nalazi. Prema njegovim riječima, moglo bi biti da je snimka napravljena prije nekoliko tjedana, možda prije početka intenzivnih napada na položaje al-Qaide u područje Tora Bora.

U kratkim izvatcima koji su jučer objavljeni, Osama bin Laden optužuje Zapad da prezire islam. Očekuje se da će al-Jazeera emitirati cijelu snimku danas. U prošlosti Bijela je kuća tražila od američki televizijskih mreža da ne emitiraju video snimke Osame bin Ladena u cjelosti, a da dijelove koje emitiraju pažljivo pregledaju prije puštanja u eter.

XS
SM
MD
LG