Linkovi

Predsjednik George Bush čestitao Božić američkim vojnicima koji sudjeluju u anti-terorističkoj kampanji (24/12/01) - 2001-12-24


Predsjednik Bush dočekao je Božić sa svojom obitelji u predsjedničkom odmaralištu u Camp Davidu, nedaleko od Washingtona. Kako javlja Paula Wolfson, u kratkoj božićnoj poruci naciji predsjednik Bush je rekao da Amerika ove godine Božić dočekuje u posebnim okolnostima.

Predsjednik Bush je rekao da je ovog Božića Amerika zemlja raznorodnih, pomiješanih emocija. On je rekao da se zadovoljstvo zbog dolaska blagdana isprepliće s trajnim osjećajem gubitka – u sjeni terorističkih napada 11. rujna. "Ovo je dan kada zahvaljujemo za čudo Božje ljubavi, za sve blagoslove koje smo dobili i za obitelj koju volimo. Sve ovo naročito je važno baš ove godine" - rekao je američki predsjednik.

Gospodin Bush je rekao da ovogodišnji Božić Amerika slavi u doba sukoba i brojnih izazova. Dodao je da su mnoge američke obitelji obuzete bolom, zbog smrti bližnjih - naročito one čiji su članovi poginuli u terorističkim napadima ili u američkim vojnim operacijama u Afganistanu. "U vašoj žalosti, Amerika je s vama. Nadamo se da ćete u Božiću pronaći utjehu i nadu" - poručio im je gospodin Bush.

U božićnoj poruci predsjednik je također govorio o američkim oružanim snagama koje vode rat protiv terorizma, te o žrtvi koju vojnici daju za svoju zemlju. "Naročito smo zahvalni svim muškarcima i ženama u našim oružanim snagama. Mnogi od njih danas su daleko od obitelji, jer služe svojoj zemlji."

Na Badnjak, predsjednik Bush je telefonom razgovarao s devet pripadnika američkih oružanih snaga koji sudjeluju u anti-terorističkoj kampanji. Glasnogovornik Bijele kuće je priopćio da im je predsjednik zahvalio te prenio pozdrave i najbolje želje svim vojnicima, mornarima i pilotima koji sudjeluju u ratu protiv terorizma.

XS
SM
MD
LG