Linkovi

Predsjednik Bush uživa snažnu podršku vjerskih konzervativaca (24/12/01) - 2001-12-24


Washington Post ističe da je danas, po prvi put od kada su kršćanski vjerski konzervativci postali moderan politički pokret u Sjedinjenim Državama, predsjednik države George Bush postao de-facto čelnik tog pokreta. To je status, ističe Post, kojim se nije mogao pohvaliti ni Ronald Reagan premda su ga konzervativni vjerski čelnici snažno podržavali. Kršćanski listovi, radio i televizija pohvalno se izražavaju o predsjedniku Bushu dok se svećenici u propovjedima odnose prema predsjednikovoj čelnoj ulozi kao činu božje providnosti.

New York Times piše da se broj krađa u trgovinama ovih dana povećao više nego što je uobičajeno u ovo doba godine. Stručnjaci kažu da su razlozi za to slabljenje ekonomije, psihološki stres nakon terorističkih napada te trend trgovina da rade duže s manjim brojem uposlenika. Inače, gubici od krađa u trgovinama rastu iz godine u godinu, a prošle su dostigli rekordnu svotu od 13 milijardi dolara.

I na kraju pregleda tiska ponovno Washington Post koji izvještava da plan o cijepljenju osoba koje su došle u kontakt sa sporama bedrenice oživljava sumnje u zdravstvene dužnosnike federalnih vlasti. Naime ni danas, tjedan dana od kada je vlada izašla s objašnjenjem zašto je nužno cijepljenje oko 3.000 ljudi u Washingtonu, New Jerseyu i Connecticutu još se ne zna kakvog su mišljenja vodeći liječnici u zemlji po tom pitanju. Federalni zdravstveni dužnosnici nisu dali nikakve konkretne preporuke onima koji su u rizičnoj skupini da obole od bedrenice. Umjesto toga, navodi Post, poručili su im da sami trebaju odlučiti.

XS
SM
MD
LG