Linkovi

Karzai: Američke snage dobrodošle sve dok se ne iskorjeni terorizam (24/12/01) - 2001-12-24


Čelnik nove privremene afganistanske vlade Hamid Karzai izjavio je da su američke snage dobrodošle u njegovoj zemlji sve dok se ne iskorijeni terorizam. Hamid Karzai je rekao da američke postrojbe mogu ostati u Afganistanu sve dok ne okončaju svoju misiju.

"Sve dok postoje teroristički elementi koji se skrivaju u Afganistanu i sve dok mi mislimo da postoje ostaci terorizma u Afganistanu, te snage mogu ostati i boriti se protiv terorizma", kaže gospodin Karzai.

Tijekom pojavljivanja u emisiji Late Edition, kablovske televizijske mreže CNN, gospodin Karzai je opetovano naglasio da teroristi više namaju sigurno utočište u Afganistanu. "Naša je obveza da oslobodimo našu zemlju i ostatak svijeta od ove pošasti terorizma#, istaknuo je.

Novi afganistanski čelnik izjavio je za CNN kako nije iznenađen brzinom kojom se odvijaju promjene u njegovoj zemlji. On je položio prisegu kao novi premijer otprilike dva mjeseca nakon što su Sjedinjene Države i Britanija pokrenule zračne napade na talibanske i terorističke ciljeve u Afganistanu.

XS
SM
MD
LG