Linkovi

Međunarodna tjeralica: Mustafa Mohamed Fadhil (24/12/01) - 2001-12-23


Sjedinjene Države su sastavile popis najtraženijih terorista. Nekoliko od 22 bjegunca s tog popisa, uključjući i Osamu bin Ladena, dio su al-Qaide, terorističke organizacije odgovorne za napade od 11. rujna na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Za drugima se traga u vezi s ranijim terorističkim djelima.

Mustafa Mohamed Fadhil tražen je zbog bombaških napada na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji, 1998. godine. Traži ga se i zbog urote u cilju ubijanja američkih državljana. Vjeruje se da je on jedan od ključnih operativaca u bin Ladovoj mreži al-Qaida.

Mustafa Mohamed Fadhil rođen je 23. lipnja 1976, u Kairu. On je državljanin Egipta i Kenije. Ima kratku, crnu, kovrčavu kosu, tamne oči i maslinastu put. Visok je oko metar i 60 centimetara, a težak između 55 i 65 kilograma.

Fadhil koristi mnoge alijase, uključujući Abd Al Wakil Al Masri, Abu Yussrr, Hassan Ali, Hussein, te brat Khalid. Govori arapski i swahili, a čita i engleski.

Sjedinjene Države nude nagradu u visini i do 25 milijuna dolara za informaciju koja bi dovela do uhićenja Mustafe Mohameda Fadhila. Ukoliko raspolažete informacijom u vezi s ovim bjeguncem, kontaktirajte najbliže veleposlanstvo ili konzulat Sjedinjenih Država. Identitet svakoga tko pruži informacije bit će čuvan u tajnosti.

XS
SM
MD
LG