Linkovi

Time: Newyorški gradonačelnik Rudolph Giuliani - čovjek godine (23/12/01) - 2001-12-23


Svake godine tjednik Time provede ispitivanje među svojim čitateljima i potom posveti naslovnicu svog posljednjeg broja u toj godini osobi koja je imala najveći utjecaj na zbivanja u protekloj godini, bilo to u pozitivnom ili negativnom smislu. Tisuće je čitatelja također glasovalo za Osamu bin Ladena, kojeg se smatra odgovornim za napade od 11. rujna, kao i za predsjednika Busha koji je osvojio glasove čitatelja za način na koji je iskazao svoje čelništvo nakon spomenutih napada.

No urednici časopisa Time su naposljetku odlučili da je newyorški gradonačelnik zaslužio da bude osoba godine zato što je uspio umiriti svoje sugrađane u satima nakon što su srušeni tornjevi blizanci Svjetskog trgovinskog centra. "Najbolji način da pronađete način kako da se ponašate tijekom krize jest da se prisilite da budete smireniji od svih drugih oko vas".

Jedan od urednika ovog časopisa je izjavio da je gradonačelnik Giuliani "vrlo običan čovjek koje je iskazao snagu superčovjeka u vrijeme kad je cijela zemlja bili na kušnji". Zbog toga je ovaj časopis zaključio da gospodin Giuliani zaslužuje da bude imenovan osobom godine. Inače u pismenom obrazloženju se još kaže da je izabran zbog svoje hrabrosti, čelničkih sposobnosti i vjere u američki duh nakon terorističkih napada na Sjedinjene Države od 11. rujna.

XS
SM
MD
LG