Linkovi

Osumnjičenik za pokušaj diverzije - državljanin Sri Lanke? (23/12/01) - 2001-12-23


Francuska je policija priopćila da je osoba koja je, navodno, pokušala detonirati eksploziv u putničkom zrakoplovu nad Atlantikom državljanin Šri Lanke.

Prema priopćenju američkih vlasti, uhićeni 28-godišnjak je koristio britansku putovnicu – koja je, čini se, bila krivotvorena. Pasoš je bio na ime Richarda Reida.

Vlasti u Sjedinjenim Država pokrenule su istragu u vezi s incidentom koji je započeo tako što je jedan od putnika – kako se pretpostavlja – pokušao detonirati eksplozivnu napravu.

Savezne vlasti sada ispituju osumnjičenika kojega su suputnici i članovi posade fizički savladali tijekom leta iz Pariza za Miami, nakon što je, navodno, pokušao detonirati eksploziv koji je bio smješten u njegovoj cipeli.

Kako je priopćeno, jedna od stjuardesa je primjetila da jedan od putnika pokušava zapaliti fitilj koji je bio privezan za njegovu cipelu. Nakon što je sumnjivi putnik savladan, zrakoplov u kojem se nalazilo 197 putnika, u pratnji je presretača Američkog ratnog zrakoplovstva sletio na bostonskom aerodromu Logan.

XS
SM
MD
LG