Linkovi

Novi američki vojnici u područje Tora Bore (21/12/01) - 2001-12-21


Dodatne američke postrojbe bit će upućene u afganistansko područje Tora Bore gdje će se priključiti potrazi za Osamom bin Ladenom. Ministar obrane Donald Rumsfeld nije htio otkriti koliko će točno američkih vojnika biti upućeno u područje Tora Bore. On je, medjutim, rekao da će dodatne postrojbe biti uključene u akciju intenzivnog pretraživanja pećina u potrazi za al-Qaidinim borcima i njihovim čelnikom Osamom bin-Ladenom. Dvojica najviših predstavnika američke vojske izjavila su danas da ne znaju je li Osama bin Laden živ ili mrtav? Upitan o mogućnosti da je čelnik al-Qaide već pobjegao iz područja gdje se za njim traga, ministar obrane Donald Rumsfeld je izjavio da je sve moguće.

“Nemamo dokaze koje bi smo mogli pri zaključivanju da se to zaista dogodilo. To, medjutim, ne znači da se to nije desilo”, kaže gospodin Rumsfeld.

Gospodin Rumsfeld, takodjer, kaže da su američki borbeni zrakoplovi bombardirali jedan konvoj vozila jugozapadno od Tora Bore. U tom je napadu – prema riječima američkog ministra – stradao veliki broj pripadnika al-Qaidinog ili talibanskog čelništva.

XS
SM
MD
LG