Linkovi

Nevjerojatni božićni pokloni (18/12/01) - 2001-12-19


Vrijeme je kupovanja poklona. Osim tradicionalnijih darova s kojima se teško može pogriješiti, izbirljivijim Amerikancima nude se ovih dana i svakojake druge opcije poklona i darivanja općenito.

Recimo, novi val patriotizma, udružen s potrebom da se u vrijeme recesije ipak navede ljude na kupnju, urodio je prilagodbom starih favorita. Figure Djeda Mraza, inače uvijek odjevene u crveno i bijelo, ove su godine dobile i plavu boju, kako bi se primakle najomiljenijem patriotskom motivu, zastavi crveno-bijelih pruga i zvijezdica na plavom polju.

"Stars and Stripes" motivi, dakle zvjezdice i pruge, ove sezone ukrašavaju i mnoge druge stvari - kao vezovi nalaze se na ženskim torbicama, puloverima, košuljama i bluzama, pa i na donjem rublju. Ima ih na kravatama, a, za one kojima na ovom odjevnom predmetu treba čak i više patriotizma, postoji kravata s malešnim muzičkim uređajem koji svira "God Bless America".

I oni, kojima patriotizam nije prvi motiv u odabiru darova, mogu naći čitav niz ekscentričnih poklona. Na primjer, za one koji nepopravljivo robuju trendovima, tu je torbica dizajnirana poput štikle, točno onakva kakvu nose i glavne junakinje serije "Seks i grad".

Za militantne feministkinje - tu je grudnjak dizajniran s posebnim držačem za revolver kalibra 0.38. Grudnjak dolazi u paketu zajedno s paprenim sprejom i priručnikon za samoobranu. Za ljubiteljice Britney Spears, kojima mama ne da da si objese rinčicu na pupak, tu je neonska svjetiljka za pupak! Po cijeni od 7 dolara, malešna svjetiljka, koja se drži za kožu posebnim ljepilom, pružat će čak i light-show efekte.

Za muškarce koji iza sebe ostavljaju dlačice nakon podšišavanja brade ili brkova, tu je usisavač za bradu, po cijeni od 59 dolara. Za paranoide - tu je džepni detektor laži. Pravi poligraf košta oko 5 tisuća dolara i zahtijeva ozbiljnu obuku prije uporabe. Prijenosna, džepna verzija, nazvana Handy Truster, za 38 dolara nudi spravicu koja, tako se tvrdi, prepoznaje laž po drhtanju glasa i jamči točnost od 82 posto.

Za novopečene parove - tu su lisice s tajmerom! "Timecuffs", prema proizvođaču, kompaniji Shea Masters, testira vezu između partnera, držeći ih povezanima određen broj sati. Model "Medeni mjesec", - 129 dolara! -, drži par povezanim tokom sedam sati, a jeftiniji model, nazvan "Spoj", za 119 dolara drži dvije osobe povezane dovoljno dugo da prođe večera i film.

Za one koji uvijek žele činiti dobro, nudi se poklon u vidu usvajanja magarca! U Sjedinjenim Državama, preko Zaklade "Fund for Animals", na usvajanje se nudi 230 magaraca. Plaća se samo pristojba od 75 dolara, te troškovi prijevoza. Doduše, ova zaklada inzistira da se usvoje barem dva magarca, tako da niti jedan ne bude usamljen.

Vrijeme nam ne dozvoljava daljnje nabrajanje neobičnih poklona, no, vratit ćemo se ponovno toj temi … imamo još barem tjedan dana vremena!

XS
SM
MD
LG