Linkovi

Je li izvor bedrenice u SAD-u domaćeg porijekla? (18/12/01) - 2001-12-18


Bijela kuća je izvjestila da sve više dokaza upućuje na to da je izvor nedavnih slučajeva antraksa u Sjedinjenim Državama domaćeg porijekla. Kako javlja Los Angeles Times, FBI je odbio komentirati tijek istrage. U međuvremenu, izvještava los angeleski dnevnik, ministar zdravstva Tommy Thompson mogao bi već danas objaviti da se dopušta cijepljenje civila cjepivom protiv te potencijalno smrtonosne bolesti. Do sada je cjepivo bilo na raspolaganju samo pripadnicima američkih oružanih snaga.

A među prvim civilima koji bi mogli biti cijepljeni protiv bedrenice – javlja Washington Post, mogli bi biti djelatnici kongresnih i senatskih ureda na Capitol Hillu te uposlenici američke pošte. Procjenjuje se da bi cjepivo moglo dobiti do 3.000 ljudi iz Washingtona, New Yorka i New Jerseya. Međutim, takav plan već rezultira kontroverzom. Naime, zdravstveni dužnosnici ovdje u Washingtonu nisu uvjereni da je cijepljenje neophodno, a kompanija koja ga proizvodi ima dugačku povijest problema. Pored toga, cjepivo još uvijek nije dobilo konačno odobrenje Američke uprave za hranu i lijekove, piše Washington Post.

New York Times se osvrće na nevjerojatno niske cijene avionskih karata u Sjedinjenim Državama. Naime, avio-kompanije žele niskim cijenama povećati popunjenost zrakoplova koja je znatno pala nakon terorističkih napada 11. rujna. Ilustracije radi, American Airlines nudi povratnu kartu od New Yorka do Tokija za svega 398 dolara. Putnici od New Yorka i Londona i natrag mogu pronaći kartu za 198 dolara, javlja New York Times.

S Capitol Hilla dobre vijesti za područje glavnog grada SAD-a. Naime, kako izvještava Washington Post, pregovarači Zastupničkog doma i Senata američkog Kongresa postigli su sporazum prema kojem će District of Columbia, Sjeverna Virginija i lokalni sustav javnog gradskog prijevoza dobiti 245 milijuna dolara pomoći iz državnog proračuna. Članovi Kongresa, napominje Post, danas trebaju finalizirati svoj dogovor.

XS
SM
MD
LG