Linkovi

Bush: Bin Laden se ne može sakriti (18/12/01) - 2001-12-18


Predsjednik Bush je izjavio kako je samo pitanje vremena kad će Osama bin Laden biti uhvaćen i izveden pred lice pravde. Predsjednik ovo izjavio tijekom svečanosti povodom Bajrama - muslimasnkog praznika koji označava kraj svetog mjeseca Ramazana.

Predsjednik je priznao da se još ne zna gdje se Osama bin Laden nalazi. No obećao je da će vođa terorističke mreže al-Qaida biti pronađen. "On je u bijegu. On misli da se može sakriti. No ne može", kazao je predsjednik Bush.

Postoji izvješća da je Osama bin Laden već pobjegao iz Afganistana u Pakistan. Predsjednik je napomenuo kako Pakistan pomaže u potrazi za njim. "Pakistanci nam pomažu. I oni nam ne pomažu samo tražiti Osamu bin Ladenu, već sve ubojice iz al-Qaide. Izvest ćemo ih pred lice pravde i što se mene tiče, to je samo pitanje vremena", istaknuo je gospodin Bush.

Ove je izjave američki predsjednik dao nakon što je bio domaćin svečanosti povodom Bajrama na kojoj je bilo dvadesetero muslimasnke djece koje žive na području glavnog američkog grada. Ova proslava u Bijeloj kući naglašava jednu od stalnih tema Bijele kuće - da rat protiv terorizma nije rat protiv islama.

XS
SM
MD
LG