Linkovi

Bin Laden priznaje krivnju (15/12/01) - 2001-12-16


Sada više nitko ne može posumnjati u istinu: Osama bin Laden i njegova teroristička mreža al-Qaida krivci su za najgore terorističke napade u američkoj povijesti - napade na Svjetski trgovinski centar u New Yorku i na zgradu Pentagona u blizini Washingtona.

Bin Laden je pokušao prevariti svijet demantirajući da je imao bilo kakve veze s ovim napadima. No, u jednosatnoj video-snimci, napravljenoj u jednom od njegovih skrovišta, u studenom, bin Laden, vlastitim riječima, optužuje samog sebe. On i njegovi suradnici mogli su se vidjeti i čuti kako specifično razgovaraju o terorističkim napadima od 11.rujna. Ovo što slijedi, riječi su Osame bin Ladena i njegovo priznanje krivice, "imali smo obavijest već od četvrtka da bi se sve moglo dogoditi 11.rujna. Završili smo naš posao tog dana i imao sam uključen radio. Bilo je 5 sati i 30 minuta poslijepodne po našem vremenu. U istom trenutku, čuli smo vijest da je zrakoplov pogodio Svjetski trgovinski centar. Onda smo, na radiju, čuli vijesti iz Washingtona. Na kraju emisije javljeno je da je jedan zrakoplov upravo udario u zgradu Svjetskog trgovinskog centra. Nešto malo nakon toga, objavljeno je da je i drugi zrakoplov udario u Svjetski trgovinski centar. Braća koja su čula vijesti bila su oduševljena

"Unaprijed smo računali koliki bi mogao biti broj neprijateljskih žrtava, a naše smo kalkulacije temeljili na poziciji nebodera. Računali smo na to da bi mogla biti pogodjena tri - četiri kata. Ja sam bio najveći optimist. Oslanjajući se na svoje iskustvo, smatrao sam da bi gorivo iz zrakoplova moglo istopiti čeličnu strukturu zgrade koja bi se, nakon toga, mogla urušiti u onom dijelu gdje je zrakoplov u nju udario, kao i katovi iznad mjesta udara. To je sve čemu smo se nadali."

Govoreći, taj izopačeni i zao čovjek, jasno je uživao u samom sebi, smijući se i nasladjujući smrću tisuća nedužnih ljudi. Posebno se zabavljao činjenicom da neki od otmičara putničkih zrakoplova nisu uopće znali da su u samoubilačkoj misiji sve "do neposrednog ulaska u zrakoplove".

Svijet sada zna, izvan svake sumnje, zbog čega koalicija protiv terorizma, predvodjena Sjedinjenim državama, danonoćno radi na uništavanju al-Qaide, njenih talibanskih sponzora i zla koje predstavlja terorizam. Kao što je rekao predsjednik Bush, "bin Laden želi uništiti svaki trag civilizacije u korist svoje vlasti i za svoje osobne interese. On je toliko zao da je u stanju slati mlade ljude u samoubilačke akcije dok se sam krije po pećinama. Ne samo da je kriv za ubojstva, nego on uopće nema ni savjesti ni duše. On predstavlja ono najgore u ljudskom rodu."

XS
SM
MD
LG