Linkovi

Newyorške gradske vlasti pomažu Broadwayu (16/12/01) - 2001-12-16


Gradske vlasti New Yorka pokušavaju pomoći glazbenoj industriji u tom gradu, koja još uvijek osjeća posljedice terorističkih napada od prije tri mjeseca.

Grad je – za oko dva i pol milijuna dolara – kupio ulaznice za niz mjuzikla koji se prikazuju na Broadwayu, među njima i za mjuzikle Ljepotica i zvijer, Kontakt, te dramu Henrika Ibsena Hedda Gabler.

Većina ulaznica podijelit će se vatrogascima, policijcima i medicinskom osoblju koje je sudjelovalo u spasilačkim naporima 11. rujan te obiteljima žrtava. Ostatak kupljenih ulaznica podijelit će se također besplatno, u promotivnoj kampanji lokalnog turističkog sektora.

U međuvremenu, u New Yorku je srušen posljednji ostatak dva nebodera Svjetskog trgovinskog centra. Građevinski su radnici, koristeći se rezačima za metal i drugom teškom opremom, srušili dio sjevernog nebodera – visok oko 15 metara – koji je ostao stajati i nakon terorističkih napada 11. rujna.

Ova je ruševina posljednja tri mjeseca bila jedan od najupečatljivijih simbola tragedije koja je pogodila južni dio Manhattana. Gradske su vlasti odlučile da se dio fasade sačuva kao dio budućeg spomeničkog kompleksa, posvećenog žrtvama terorističkih napada.

XS
SM
MD
LG