Linkovi

U modi - sastavljanje oporuka (13/12/01) - 2001-12-13


“New York Times” također javlja da je, nakon napada od 11. rujna, naglo porastao broj ljudi koji se zapućuju odvjetnicima kako bi – sastavili oporuke. Odvjetničke tvrtke, koje specijaliziraju upravo planiranje nasljedstva, preplavljene su novim klijentima iz svih dobnih skupina, svih socijalnih slojeva i dijelova zemlje. Najviše se oporuka, naravno, piše u New Yorku, no i odvjetničke kancelarije diljem Amerike bilježe velik interes za oporuke.

”New York Times” također jutros piše da su znanstvenici američke vojske u proteklih nekoliko godina proizveli antraks u prahu, koji bi se mogao upotrijebiti kao biološko oružje. Glasnogovornica vojnog laboratorija u kojem je antraks proizveden kazala je, međutim, da se nije radilo o soju bedrenice, koji je nedavno pronađen u kontaminiranim pismima. Ovo je prvi puta da je vlada priznala proizvodnju antraksa u njegovom najubojitijem obliku otkako su Sjedinjene Države 1969. odustale od proizvodnje biološkog oružja. Savezni istražni ured FBI provodi istragu u svim američkim laboratorijima koji vrše istraživanja patogena u nadi da će naći izvor kontaminiranih pisama.

Iz najtiražnijeg američkog dnevnika “USA Today” izdvajamo da je predsjednik Organizacijskog odbora Olimpijade u Salt Lake Cityju Mitt Romney upozorio da se mogu očekivati problemi s prijevozom i informacijskom tehnologijom. Prijevoz će – kazao je gospodin Romney u svojem izvještaju Međunarodnom olimpijskom odboru – najviše ovisiti o vremenskim prilikama. Inače, prijevoz i tehnologija bile su bolne točke i tijekom posljednje Olimpijade na američkom tlu – one u Atlanti 1996.

XS
SM
MD
LG