Linkovi

Novi dokaz (13/12/01) - 2001-12-12


Nikada nije postojala sumnja da je Osama bin Laden odgovoran za uništavanje dva nebodera Svjetskog trgovinskog centra i za napad na Pentagon. Više od tri tisuće osoba izgubilo je živote u ovim terorističkim napadima izvršenim 11. rujna.

Sada, postoji čak i novi dokaz - videovrpca na kojoj teroristički čelnik razgovara o tim napadima nakon njihovog izvršenja. Dopredsjednik Dick Cheney je izjavio da bin Laden "pokazuje, u stvari, značajan stupanj znanja o onome što se dogodilo te da ne postoji nikakva sumnja o njegovoj odgovornosti. To je samo još jedan dokaz koji potvrdjuje njegovu odgovornost!"

Prema navodima medija, ta je inkriminirajuća videosnimka pronadjena u jednoj kući u nedavno oslobodjenom afganistanskom gradu Jalalabadu. Na 40-minutnoj snimci, bin Laden opetovano kaže da je šteta načinjena u napadima na Svjetski trgovinski centar bila veća nego što je očekivao da će biti, a vidi se da je gledao vijesti na televiziji neposredno prije napada. On je znao unaprijed što će se dogoditi zbog toga jer su napadi izvedeni u njegovoj režiji.

Zamjenik američkog ministra obrane, Paul Wolfowitz, izjavio je da su "Sjedinjene države imale apsolutne i vrlo jasne dokaze o bin Ladenovoj i al-Qaidinoj ulozi i prije nego se pojavio spomenuta snimka." Sjedinjene su države predočile dokaze o bin Ladenovoj krivnji prijateljskim vladama diljem svijeta. Ti dokazi apsolutno jasno pokazuju tko je odgovoran za napade od 11.rujna. Otkrivena videosnimka samo je dodatni dokaz.

Senator Charles Hagel, član senatskog Odbora za vanjsku politiku, istaknuo je da "svijet treba vidjeti tu snimku. Svijet treba shvatiti kakvu opasnost taj čovjek predstavlja po čovječanstvo!"

Zamjenik ministra obrane Wolfowitz je naglasio da se na toj videovrpci bin Laden hvali i slavi napadima od 11.rujna. "To nije nikakva novost niti iznenadjenje," rekao je gospodin Wolfowitz i dodao, "to je još jedna potvrda. Možda ćemo sada prestati slušati ludjačke konspirativne teorije da su Sjedinjene države same izvele te napade ili da ih je netko drugi izveo."

Osama bin Laden i njegovi teroristički saveznici odgovorni su za najgore terorističke napade u američkoj povijesti. Njih mora stići pravda – i stići će ih.

XS
SM
MD
LG