Linkovi

Predsjednik George Bush odao počast žrtvama 11. rujna (11/12/01) - 2001-12-11


Na današnji dan prije tri mjeseca izvršeni su teroristički napadi na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Gradjani Sjedinjenih država i mnogih drugih zemalja svijeta zastali su natrenutak kako bi još jednom odali počast žrtvama. Kako javlja Paula Wolfson, predsjednik Bush je to učinio u Bijeloj kući.

Predsjednik je stajao u stavu mirno, s rukom na srcu, dok je odsvirana američka hinma, točno u minuti u kojoj je prvi oteti putnički zrakoplov udario u sjeverni toranj Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku. "Sjećamo se okrutnosti ubojica i boli ubijenih" - rekao je u kraćem govoru američki predsjednik.

Gospodin Bush je također rekao da će vremenom biti podignuti spomenici žrtvama terorističkih napada, ali "za sada nam preostaju snažna sjećanja i jednako snažna volja da se ispravi užas koji se dogodio." "Danas se ispravlja ono što je bilo krivo i pravda se izvršava" - rekao je u govoru u Bijeloj kući gospodin Bush.

Slične komemoracije održane su diljem svijeta – od ruševina Svjetskog trgovnskog centra u New Yorku pa do glavnih gradova u više od 70 država diljem

XS
SM
MD
LG