Linkovi

Ashcroft: Članovi al-Qaide u SAD-u još uvijek su prijetnja (11/12/01) - 2001-12-11


Američki državni tajnik John Aschroft upozorio je da operativci al-Qaide koji se još uvijek nalaze na slobodi u Sjedinjenim Državama predstavljaju prijetnju. Gospodin Ashcroft izjavio je to u posebnom intervjuu za našu radijsku postaju.

Ministar pravosuđa John Aschcroft kaže da teroristička prijetnja nije prošla. On ističe da članovi al-Qaide i dalje djeluju u Sjedinjenim Državama te da ih je Osama bin Laden potaknuo da budu aktivni.

"Postoje naznake da je Osama bin Laden naložio svojim terorističkim sljedbenicima da ostanu aktivni. U tom kontekstu, veoma je važno da ostanemo oprezni i da učinimo sve što možemo kako bismo spriječili terorističke aktivnosti i sačuvali živote nedužnih ljudi," kazao je gospodin Ashcroft.

U intervjuu za Glas Amerike on nije htio komentirati slučaj Johna Walkera, mladog Amerikanca koji se zarobljen dok se borio na strani talibana. Gospodin Ashcroft je dodao, međutim, da Sjedinjene Države ne gledaju blagonaklono na one koji su se priključili snagama čiji je cilj ubojstvo nedužnih Amerikanaca.

XS
SM
MD
LG