Linkovi

Međunarodna tjeralica: Ahmed Mohammed Hamed Ali (10/12/01) - 2001-12-10


Sjedinjene Države sastavile su popis "Najtraženijih terorista". Nekoliko od dvadesetdva bjegunca s popisa, uključujući i Osamu bin Ladena, dio su al-Qaide, terorističke organizacije odgovorne za napade od 11. rujna, na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Drugi su traženi u vezi s ranijim terorističkim napadima.

Ahmed Mohammed Hamed Ali tražen je u vezi s bombaškim napadima na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji, 1998. godine. On je jedan od najviših zapovjednika u bin Ladenovoj organizaciji al-Qaidi.

Ali je rođen oko 1965, u Egiptu. Visok je oko metar i 70 centimetara, srednje je građe. Ima tamnu kosu, tamne oči i maslinastu put.

Vjeruje se da je studirao agronomiju. Živio je u Keniji sve do bombaških napada na veleposlanstva, a nakon toga, pobjegao je u Karači, u Pakistan. Vjeruje se da sada živi u Afganistanu.

Ahmed Mohammed Hamed Ali koristio se i raznim kombinacijama svog imena, kao i drugim alijasima, uključujući Ahmed Egipćanin, Ahmed Shieb, Abu Khadiijah, te Abu Fatima.

Sjedinjene Države nude nagradu do 25 milijuna dolara za informaciju koja bi dovela do uhićenja Ahmeda Mohammada Hameda Alija. Ukoliko raspolažete informacijom u vezi s ovim bjeguncem, obratite se najbližem veleposlanstvu ili konzulatu Sjedinjenih Država. Identitet svih koji pruže informacije bit će čuvan u tajnosti.

XS
SM
MD
LG