Linkovi

Pakistan polako prekidao veze s talibanima (8/12/01) - 2001-12-08


“New York Times” javlja da je pakistanska obavještajna služba osiguravala siguran prolaz za oružje i streljivo namijenjeno talibanima i mjesec dana nakon što je Pakistan prekinuo sve oblike pomoći talibanskom režimu. Iako se situacija otada promijenila – piše “Times” – pakistanska obavještajna služba i dalje ostaje “država u državi”, u kojoj je vlast u rukama “džihadskih” generala.

Najtiražniji američki dnevnik “USA Today” piše da je plan evakuacije u Svjetskom trgovinskom centru vjerojatno spasio i do 90 posto ljudi, koji su se u trenutku napada 11. rujna nalazili u tom kompleksu. Plan evakuacije usavršen je nakon prvog napada na Svjetski trgovinski centar 1993, kada je trebalo čak šest sati da bi se dva nebodera evakuirala.

Iz “Washington Posta” izdvajamo vijest da NASA priprema svemirsku misiju na Pluton, jedini planet sunčevog sustava koji još nije posjetila niti jedna svemirska letjelica. Projekt bi trebao koštati 488 milijuna dolara, a letjelica New Horizons trebala bi krenuti na put prema Plutonu 2006.

XS
SM
MD
LG