Linkovi

Nakon terorističkih napada Amerikanci se naoružavaju  (6/11/01) - 2001-12-06


“Christian Science Monitor” jutros piše da nakon terorističkih napada od 11. rujna, trgovine u kojima se prodaje osobno naoružanje bilježe znatan porast prometa. Kako javlja bostonski dnevnik, sve je veći i broj prijava za dozvole za nošenje oružja, a u Washingtonu, inicijative za veću zakonsku kontrolu nad osobnim naoružanjem uživaju sve manju podršku.

“New York Times” javlja da je, nekoliko dana prije nego što je Enron podnio zahtjev za proglašavanje bankrota i otpustio četiri tisuće radnika, oko 500 njegovih djelatnika dobilo novčane nagrade u vrijednosti od 55 milijuna dolara. U međuvremenu, Ministarstvo rada pokrenulo je istragu o tome kako je Enron upravljao mirovinskim fondovima svojih radnika. S obzirom da su fondovi uglavnom bili uloženi u Enronove dionice, radnici su izgubili i do 90 posto svoje buduće mirovine.

Njujorški dnevnik također podsjeća na tridesetu obljetnicu – elektronske pošte. Prije trideset godina, kompjutorski stručnjak Ray Tomlinson iz Cambridgea u Massachusettsu sastavio je jednostavni kompjutorski program koji je omogućio prijenos elektronskih poruka s jednog računala na drugo. Otada je komunikacija e-mailom postala nezaobilazni dio života. Prema podacima, danas se svaki dan diljem svijeta pošalje gotovo 10 milijardi elektronskih poruka. A kako je izgledala prva e-mail poruka? To se nikada neće doznati, jer je gospodin Tomlinson zaboravio što je u njoj napisao, no ostat će zapamćeno da je upravo on izabrao – posve nasumično – znak “@” za e-mail adrese.

“Washington Post” najavljuje da će večeras biti upaljene žaruljice na “nacionalnom božićnom boru” u blizini Bijele kuće ovdje u Washingtonu. Predsjednik Bush će tako nastaviti tradiciju koju je 1923. započeo predsjednik Calvin Coolidge. Bor će biti okićen žaruljicama i ukrasima u bojama američke zastave – crvenoj, plavoj i bijeloj.

XS
SM
MD
LG