Linkovi

Predsjednik Bush izrazio sućut obiteljima trojice poginulih američkih vojnika (6/12/01) - 2001-12-06


Presjednik Bush je izrazio saučešće obiteljima američkih vojnika koji su poginuli od zalutale američke bombe na jugu Afganistana. Trojica pripadnika američkih posebnih snaga poginula su zajedno s pet protu-talibanskih boraca.

Predsjednik Bush je izjavio kako žali za poginulima u jučerašnjoj nesreći u kojoj je jedna bomba iz američkog zrakoplova B-52 promašila cilj pokraj Kandahara.

"Naše molitve i sućut idu obiteljima i želim da one znaju kako su oni umrli za plemenite ciljeve, da je borba protiv terorizma plemenita i pravedna i oni su branili slobodu. I za to smo im zahvalni," kazao je.

Predsjednik je dodao kako se nada da će se brzo oporaviti ranjeni u ovom incidentu, u kojem su američke snage bile pozvane da obave zračni udar na jedan talibanski položaj pokraj Kandahara. Umjesto toga, 900 kilograma teška bomba, navođena satelitom, eksplodirala je pokraj američkih vojnika i protu-talibanskih boraca.

Preživjeli su evakuirani u američku bazu južno od Kandahara prije negoli su bili prebačeni u jedno američko medicinsko postrojenje u regiji. Posebne američke snage nalaze se već tjednima u Afganistanu, gdje navode zračne udare na ciljeve i pomažu protu-talibanskim borcima.

XS
SM
MD
LG