Linkovi

Međunarodna tjeralica: Izz-Al-Din (5/12/01) - 2001-12-04


Sjedinjene države su sastavile listu najtraženijih terorista. Nekoliko medju 25 terorista na popisu, uključujući Osamu bin-Ladena, dio su al-Qaide, terorističke grupe odgovorne za napade izvršene 11. rujna na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Drugi su traženi u svezi s ranijim terorističkim napadima.

Tjeralica za Izz-al-Dinom izdana je u svezi s planiranjem i učešćem u otmici putničkog zrakoplova kompanije Trans World Airlines, 1985. godine, na letu od Atene prema Rimu, s pretežito američkim putnicima. Tijekom ove otmice, putnici i članovi posade su maltretirani, a jedan američki državljanin je ubijen.

Izz-al-Din rodjen je 1963. godine u Libanonu. Visok je oko metar i 80 centimetara, težine oko 66 kilograma, i srednje gradje. Ima crnu kosu i crne oči.

Hasan Izz-al-Din je, kako je javljeno, član terorističke organizacije Libanonski Hezbolah. Ova grupa bila je upletena u brojne terorističke napade protiv Sjedinjenih država, Izraela i drugih zemalja. Podupiru je Iran i Sirija. Vjeruje se da se Izz-al-Din nalazi u Libanonu. On koristi imena Ahmed Garbaya, Samir Salwwan i Said.

Sjedinjene države nude nagradu u iznosu i do 25 milijuna dolara za informacije koje bi dovele do uhićenja Hasan-a Izz al-Dina. Ukoliko raspolažete informacijom u svezi s ovim bjeguncem, kontaktirajte najbliže američko veleposlanstvo ili konzulat. Identitet osoba koje pruže informacije biti će čuvan u tajnosti.

XS
SM
MD
LG