Linkovi

Ashcroft: Pomoć pri useljavanju osobama koje dostave informacije o teroristima (30/11/01) - 2001-11-30


Američki ministar pravosuđa ponudio je pomoć osobama koje žive u Sjedinjenim Državama, ali još nisu američki državljani. Tu bi pomoć dobili ukoliko bi vlastima dojavili informacije koje bi bile korisne u lovu na teroriste.

Gospodin je Ashcroft priopćio da su operativci terorističke mreže al-Qaide i dalje aktivni u Sjedinjenim Državama. Ministar pravosuđa je stoga ponudio ubrzani postupak stjecanja američkog državljanstva onim strancima s pravom boravka u Sjedinjenim Državama koji budu ponudili istražiteljima korisne podatke – korisne u anti-terorističkoj kampanji unutar Amerike.

“Te osobe mogu biti potpuno sigurne da će Sjedinjene Države vrlo cijeniti sve korisne informacije koje budu dojavljene kako bi se pomoglo u spašavanju života u budućnosti. Za uzvrat, mi ćemo tim osobama pomoći da im Amerika postane domovina,” kazao je gospodin Ashcroft.

Ministar pravosuđa je rekao da će u nadležnosti saveznih tužitelja biti odlučivanje o tome zavrijeđuju li dojavljene informacije pružanje useljeničkih olakšica.

XS
SM
MD
LG