Linkovi

Bijela kuća poziva Kongres na usvajanje mjera za stimuliranje gospodarstva (26/11/01) - 2001-11-26


Savjetnik Bijele kuće za gospodarstvo Lawrence Lindsay pozvao je Kongres da usvoji predloženi paket mjera za stimuliranje gospodarstva, teško pogođenog posljedicama terorističkih napada od 11. rujna.

Savjetnik Bijele kuće za gospodarstvo Lawrence Lindsay je izjavio da je fiskalni stimulus potreban da bi se ponovno potaknuo gospodarski rast. Gostujući u programu televizijske mreže FOX, gospodin Lindsay je izjavio da bi kombinacija smanjenja poreza i hitnih proračunskih izdvajanja mogla pomoći da se izbjegne trajnije slabljenje gospodarstva. Predloženi paket ekonomskih mjera, koji je Zastupnički dom već usvojio, “zaglavio je u Senatu, u kojem demokrati traže veća proračunska izdvajanja, a republikanci veća smanjenja poreza. Ministar financija Paul O Neill izjavio je za CNN da je, unatoč padu gospodarskog rasta u trećem tromjesečju, za sada prerano ustvrditi da je gospodarstvo u recesiji.

"Mislim da to još uvijek ne znamo. Neka podaci govore sami za sebe. Ipak, ovoga smo vikenda dobili i neke ohrabrujuće vijesti. U petak, kada je počela sezona božićnog shoppinga, promet u maloprodaji porastao je za četiri posto u odnosu na prošlu godinu."

Gospodin O Neill također je pozvao Kongres da što prije usvoji predloženi paket mjera za oživljavanje gospodarstva, iako se gospodarstvo do sada uglavnom oporavilo od šteta nanesenih terorističkim napadima od 11. rujna. Gospodin O Neill je izrazio uvjerenje da će gospodarski rast sljedeće godine znatno porasti.

XS
SM
MD
LG