Linkovi

Međunarodna tjeralica: Fazul Abdullah Mohammed (25/11/01) - 2001-11-25


Sjedinjene su države sastavile popis “Najtraženijih terorista.” Medju dvadeset-dvoje bjegunaca s tog potpisa, mnogi su – uključujući i Osamu bin Ladena – članovi terorističke grupe al-Qaide, koja je odgovorna za napade izvršene 11. rujna na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Ostali s tog popisa traženi su zbog ranije izvršenih terorističkih napada.

Fazul Abdullah Mohammed tražen je zbog umiješanosti u bombaške napade na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji 1998. godine. On je bio glavni operativac bin Ladenove mreže al-Qaida u Keniji.

Fazul Abdullah Mohammed rodjen je na Komorskim otocima. Kao datum rodjenja on navodi 25. kolovoz 1972, ili 25. prosinac 1974, ili 25. veljače 1974.godine. Visine je izmedju metar i 60 centimetara i metar i 65 centimetara, a težak je izmedju 55 i 65 kilograma. Ima crnu kožu, crnu kosu i smedje oči.

Fazul Abdullah Mohammed govori francuski, swahili, arapski, engleski i komorski. Često nosi bejzbol-kapu i uglavnom se odijeva opušteno i neformalno. Poznat je kao inteligentan čovjek, i vrlo je stručan u korištenju kompjutora.

Fazul Abdullah Mohammed je poznat pod nekoliko različitih imena, u kojima se u raznim kombinacijama koriste imena Fazul, ili Abdullah, ili Mohammed. On je koristio i mnoge nadimke, medju kojima su i Fouad Mohammed, Harun Fazul, Abu Seif al Sudani, Abu Aisha i Abu Luqman.

Sjedinjene Države nude nagradu u vrijednosti do 25 milijuna dolara onima koji dostave informacije koje bi vodile uhićenju Fazule Abdullaha Mohammeda. Ukoliko raspolažete informacijama u vezi s ovim bjeguncem, kontaktirajte najbliže američko veleposlanstvo ili konzulat. Identitet svih koji dojave takve informacije bit će čuvan u tajnosti.

XS
SM
MD
LG