Linkovi

Koliko ima muslimana u SAD-u? (24/11/01) - 2001-11-24


Prelistavajući današnji tisak, bilježimo dileme oko broja muslimana – na koje ukazuje Washington Post. Četiri najveće muslimanske organizacije u Sjedinjenim Državama navode da se taj broj kreće izmedju 6 i 7 milijuna. Bijela kuća i Državno tajništvo – navodi Washington Post – zadnjih tjedana govore o “preko 6 milijuna muslimana”. Dvije studije provedene pod pokroviteljstvom Američke židovske zajednice tvrde, medjutim, da u Sjedinjenim Državama ima izmedju jedan i pol i 3 i pol milijuna muslimana, piše washingtonski list.

New York Times veći dio naslovne stranice posvećuje operacijama u Afganistanu: Pakistan ponovo zrakoplovima evakuira talibanske saveznike iz opkoljenog Kunduza – piše list, pozivajući se na izvore Sjevernog saveza. Njujorški list u izvještaju iz Madrida tvrdi da španjolske vlasti neće izručiti Sjedinjenim Državama osam osoba osumnjičenih za umiješanost u rujanske terorističke napade na New York i Washington.

Izručenje bi došlo u obzir – piše list – samo pod uvjetom da Washington pristane da se osumnjičenicima sudi pred redovnim, a ne vojnim sudom. New York Times tvrdi da su i druge članice Europske unije najavile slične uvjete, protiveći se američkoj namjeri da osumnjičenim teroristima sudi pred vojnim sudom

XS
SM
MD
LG