Linkovi

FBI razvija novi softver za praćenje korištenja osobnih računala (22/11/01) - 2001-11-22


"USA Today" piše da Savezni istražni ured FBI razvija novi softver za praćenje korištenja kompjutora. Novi program zove se “Magic Lantern – Čarobna svjetiljka”, a omogućuje istražiteljima da putem Interneta na računalo osobe pod nadzorom tajno instaliraju softver koji bi pratio svaki udarac na tipkovnici. “Čarobna svjetiljka” mogla bi se instalirati tako da se korisnik računala navede da otvori e-mail s tim programom. Kako piše “USA Today” FBI već ima program za praćenje udaraca po tipkama računala, no taj se program instalira izravno na računalo korisnika, kada agenti provale u njegovu kuću.

“Washington Post” javlja da će Bijela kuća danas pokrenuti novu inicijativu za borbu protiv anti-zapadne propagande. U tu će svrhu u Jalalabadu biti objavljena lista zločina koje su počinili al-Qaida i talibani. Od 22 navedena zvjerstva, deset ih ranije nije bilo objavljeno za javnost.

Iz dnevnika "USA Today" izdvajamo i članak o početku dugog blagdanskog vikenda. Dan zahvalnosti jedan je od blagdana za koji Amerikanci najviše putuju, no prema procjenama, ove će godine broj putnika tijekom ovog vikenda pasti za 6 posto. Zbog terorističkih napada u New Yorku i Washingtonu, manje će se putovati avionom, a više automobilom – cestovni će prijevoz koristiti čak 87 posto prigodnih putnika.

XS
SM
MD
LG