Linkovi

Pentagon: Bin Laden je bjegunac bez budućnosti (22/11/01) - 2001-11-22


Najviši dužnosnici američkog ministarstva obrane kažu da je Osama bin Laden bjegunac bez budućnosti. Sada se poduzimaju novi koraci kojima je cilj da se uđe u trag bin Ladenu i drugim članovima al-Qaidine terorističke grupe.

Većina talibanskih snaga i pripadnika al-Qaide sada se nalazi u okruženju u samo dva područja Afganistana. Pri takvom odnosu snaga, zamjenik američkog ministra obrane Paul Wolfowitz ocjenjuje da su budući izgledi terorističkog čelnika Osame bin Ladena očito loši.

“Taj čovjek je u bijegu. Tog čovjeka sada napuštaju oni koji su ga do ne tako davno štitili. Radi se o čovjeku za čiju je glavu raspisana ucjena, a možda je sve više ljudi u Afganistanu koji bi željeli dobiti obećanu nagradu,” kazao je gospodin Wolfowitz.

Ponuđena nagrada u vrijednosti od 25 milijuna dolara potaknula je priliv sve većeg broja obavještajnih podataka. Gospodin Wolfowitz, međutim, priznaje da su Osama bin Laden i drugi članovi al-Qaidine terorističke mreže i dalje na slobodi. Pentagon je priopćio da potragu za njima proširuje i izvan granica Afganistana, uključujući i sjeverni dio Arabijskog mora, za slučaj da pokušaju pobjeći iz Afganistana morskim putem.

XS
SM
MD
LG