Linkovi

"Nagrade za pravdu" protiv terorizma (23/11/01) - 2001-11-22


Kampanja protiv terorizma se nastavlja, a potraga za Osamom bin Ladenom se intenzivira. Vjeruje se da se on još uvijek nalazi u Afganistanu. Kako je rekao predsjednik George Walker Bush, “omča oko vrata organizatora samoubilačkih napada na Svjetski trgovniski centar i Pentagon počinje se stezati”.

Granicu između Pakistana i Afganistana čuva pakistanska vojska. Koalicija predvođena Sjedinjenim Državama traga za terorističkim vođom i njegovim suradnicima iz al-Qaide, te njegovim talibanskim saveznicima. Možda se skrivaju u jednoj ili više pećina i tunela u Afganistanau – zakopani negdje na sve manjem komadiću teritorija koji još nije pod kontrolom pobjedničkog Sjevernog saveza.

Uz intenziviranje vojnih operacija kojima je cilj pronalaženje bin Ladena, koalicija ima i jedno dodatno oružje. Sjedinjene Države, u okviru svojega programa “Nagrade za pravdu”, nude nagradu i do 25 milijuna dolara za hvatanje bin Ladena živog ili mrtvog.

Prema novinskim izvješćima, bin Laden je izdao svojim suradnicima upute da ga, ukoliko bude opkoljen i ne bude mogao pobjeći, trebaju ubiti kako ne bi bio uhvaćen. Teško je zamisliti da bi se netko zbog toga žalio.

General Tommy Franks predvodi vojne napore koalicije. On vjeruje da će ponuđena velika nagrada “dovesti do dobivanja informacija” koje će pomoći izvođenju terorista pred lice pravde. Vijest o ponudi vrijednoj 25 milijuna dolara širi se na različite načine, uključujući i zasipanje Afganistana lecima. Američki ministar obrane Donald Rumsfeld izjavio je da leci na lokalnim jezicima padaju s neba “poput pahuljica u prosincu”. Gospodin Rumsfeld je rekao da “nema sumnje da već ima onih koji tragaju za bin Ladenom.” Već su primljene tisuće dojava, od kojih su mnoge bile poslane na posebnu e-mail adresu.

Osobe koje raspolažu informacijama o Osami bin Ladenu ili drugim teroristima trebaju kontaktirati program “Nagrade za pravdu” na e-mail adresi mail@dssrewards.net. Osoba čija informacija dovede do hvatanja bin Ladena i drugih terorista, dobit će nagradu do 25 milijuna dolara. Razmislite o tome!

XS
SM
MD
LG