Linkovi

Pentagon bi mogao privremeno obustaviti napade na Kunduz (21/11/01) - 2001-11-21


Pentagon je priopćio da će možda obustaviti neke od zračnih napada na Afganistan, kako bi se omogućili pregovori oporbenih snaga s al-Qaidinim i talibanskim snagama koje pružaju otpor u sjevernom gradu Kunduzu.

Ministar obrane Donald Rumsfeld usprotivio se bilo kakvoj nagodbi koja bi talibanima, ili snagama terorista, omogućila napuštanje Kunduza, odakle bi možda pokušali pobjeći u inozemstvo. Ministar obrane je rekao da oni trebaju biti ubijeni, ili zarobljeni. Predstavnik Združenog stožera oružanih snaga – kontra-admiral John Stufflebeem – izjavio je, međutim, da bi američki zračni napadi na Kunduz mogli biti obustavljeni kako bi olakšali pregovore o predaji.

“Ukoliko bi oporbene snage zatražile da ne bombardiramo određeni objekat, ili lokaciju, kako bismo im omogućili da nastave s pregovorima, mi bismo to u svakom slučaju prihvatili.”

Opisujući stanje u Kunduzu, te u južnom talibanskom uporištu - Kandaharu - admiral Stufflebeem je rekao da se tamo usporedo vode žestoke borbe i mirovni pregovori.

XS
SM
MD
LG