Linkovi

Bush: Omča oko bin Ladena se steže (20/11/01) - 2001-11-20


Predsjednik Bush je izjavio da su afganistanski borci, uz američku podršku, sve bliže pronalaženju Osame bin Ladena. Predsjednik kaže da je bin Laden “glavni osumnjičenik” za terorističke napade na New York i Washington.

Dok talibansko čelništvo gubi sve veći dio teritorija Afganistana, predsjednik Bush je izjavio da oporbeni borci pronalaze sve veći broj ljudi koji im je spreman pomoći u lovu na Osamu bin Ladena, kojemu ostaje sve manje prostora za operacije.

"Lovimo ga. Bježi i skriva se, ali, kao što smo to u više navrata istaknuli, omča oko njega počinje se stezati", kazao je gospodin Bush.

Predsjednik Bush je dodao da je misija u Afganistanu teška, no da američke snage neće otići iz te zemlje sve dok ne ostvare svoj cilj – uništenje bin Ladenove al-Qaide. Predsjednik se jučer susreo sa članovima svojeg kabineta, s kojima je razgovarao o humanitarnoj pomoći za Afganistan. Kako je priopćila administracija predsjednika Busha, Program Ujedinjenih naroda za hranu, isporučio je u prvoj polovini studenoga preko 30 tisuća metričkih tona hrane u Afganistan.

XS
SM
MD
LG