Linkovi

Međunarodna tjeralica: Abdul Rahman Yasin (19/11/01) - 2001-11-19


Sjedinjene Države sastavile su popis "najtraženijih terorista". Nekoliko od dvadesetdvojice bjegunaca s tog popisa, uključujući i Osamu bin Ladena, članovi su Al-Qaide, terorističke organizacije odgovorne za terorističke napade na Svjetski trgovinski centar i Pentagon od 11. rujna. Druge se traži u vezi s ranijim terorističkim napadima.

Za Abdulom Rahmanom Yasinom raspisana je tjeralica u vezi s bombaškim napadom, 1993. godine, na Svjetski trgovinski centar. On je državljanin Sjedinjenih Država, a vjeruje se da živi u Bagdadu.

Yasin je rođen 10. travnja 1960, u Bloomingtonu, u saveznoj državi Indiani. Crnokos je, smeđih očiju, maslinaste puti. Visok je oko metar i 77 centimetara, a težak oko 82 kilograma. Boluje od epilepsije. Na desnom bedru bi mogao imati ožiljak od opekotine kemikalijama.

Abdul Rahman Yasin koristi se i imenima Abdul Rahman Said Yasin, Aboud Yasin, Abdul Rahman S. Taha, te Abdul Rahman S. Taher.

Sjedinjene Države nude nagradu u visini do 25 milijuna dolara za informaciju koja bi dovela do uhićenja Abdula Rahmana Yasina. Ukoliko raspolažete informacijama o ovom bjeguncu, obratite se najbližem američkom veleposlanstvu ili konzulat. Identitet svakoga tko američkim vlastima dostavi informacije bit će zaštićen.

XS
SM
MD
LG