Linkovi

Predsjednik Bush čestitao muslimanima Ramazan (16/11/01) - 2001-11-16


Predsjednik Bush prati razvoj događaja u Afganistanu sa svog ranča u Teksasu. Predsjednik je u pisanoj izjavi povodom početka muslimanskog svetog mjeseca Ramazana uputio čestitke muslimanima u Sjedinjenim Državama i diljem svijeta.

Predsjednik je opisao Islam kao vjeru koja ističe vrijednosti dobročinstva, milosrđa i mira. U svojoj čestitci predsjednik je poželio muslimanima zdravlje, prosperitet i sreću za vrijeme Ramazana i u nadolazećoj godini. U svojoj izjavi predsjednik Bush se nije izravno osvrnuo na vojne akcije u Afganistanu protiv terorističkih i talibanskih ciljeva nego je stavio naglasak na američke napore u pomoći afganistanskom narodu.

Predsjednik je rekao da je Amerika ponosna da je preuzela vodeću ulogu u naporima za dostavu humanitarne pomoći izbacivanjem paketa s hranom iz zraka ili pak kamionskim konvojima. On je dodao da su Sjedinjene Države predane dugogodišnjoj obnovi Afganistana. Takva poruka naglašava ranije predsjednikove izjave da rat protiv terorizma nije rat protiv Islama. Predsjednik Bush je izjavio da je Islam najbrže širuća religija u Sjedinjenim Državama. Američki muslimani, dodao je, dolaze iz raznih etničkih skupina te sudjeluju u raznim sferama života uključujući i oružane snage.

XS
SM
MD
LG