Linkovi

Rumsfeld: Američki vojnici u Kabulu (14/11/01) - 2001-11-14


Visoki dužnosnici američkog ministarstva obrane ocjenjuju ohrabrujućim izvješća o brzom napredovanju oporbenih snaga u Afganistanu. Međutim, isti dužnosnici upozoravaju da rat protiv terorizma još uvijek vrlo daleko od kraja.

Ministar obrane Donald Rumsfeld izjavio je da se neki pripadnici američkih snaga sada nalaze u Kabulu, dok druge postrojbe specijalnih snaga operiraju na jugu Afganistana, gdje su se povukli talibani i pripadnici al-Qaide. Gospodin je Rumsfeld rekao da se talibansko i al-Qaidino čelništvo sada možda pokušava sakriti, ili pobjeći.

Načelnik združenog stožera oružanih snaga Sjedinjenih Država – general Richard Myers – najavio je nastavak borbi.

“Tetoristička organizacija al-Qaida i dalje je opasna, a glavni ciljevi naše kampanje i dalje su – uništenje al-Qaide i razbijanje talibanske vlasti nad Afganistanom. Dakle, usporedo s ohrabrujućim razvojem dogadjaja na terenu, mi ćemo nastaviti borbu protiv terorizma.”

I dok oporbene snage napreduju, a postrojbe talibana i al-Qaide se povlače pod zračnim udarima, ministar obrane Donald Rumsfeld kaže da bi rasulo koje je uočljivo u Afganistanu može dovesti do zarobljavanja Osame bin Ladena i njegovih najbližih suradnika. Gospodin je Rumsfeld izjavio da obavještajne službe raspolažu izvještajima koji ukazuju na pojavljivanje napetosti u odnosima izmedju talibana i al-Qaide.

XS
SM
MD
LG