Linkovi

Predsjednik Bush obećao temeljitu istragu pada zrakoplova u New Yorku (13/11/01) - 2001-11-13


Predsjednik Bush je obećao provođenje temeljite istrage o uzrocima jučerašnjeg pada putničkog zrakoplova nad New Yorkom. Ova je nesreća potresla grad koji se još uvijek oporavlja od napada na Svjetski trgovinski centar.

Predsjednik Bush je na pad zrakoplova odgovorio izražavanjem suučešća, a ne pripisivanjem krivice. "Želim izraziti duboku sućut stanovnicima New Yorka – onima koji su bili na zrakoplovu, onima čije su kuće oštećene i onima koji su ozlijeđeni na zemlji."

Predsjednik je dao ovu izjavu tijekom kratkog obraćanja novinarima u ružičnjaku Bijele kuće s bivšim južnoafričkim predsjednikom Nelsonom Mandelom. Gospodin Bush pažljivo je birao riječi. Govorio je o unutarnjoj snazi stanovnika New Yorka i “tužnim” telefonskim razgovorima, koje je vodio s čelnicima lokalnih vlasti i vlasti savezne države New York, nakon što je doznao za pad Americanovog zrakoplova.

"Stanovnici New Yorka mnogo su propatili i sada ponovno pate. No, posve sam siguran da su Njujorčani otporni, snažni i hrabri ljudi koji će pomoći svojim susjedima da nadiđu ovaj najnoviji incident."

Predsjednik je također obećao da će savezna vlada doznati sve što treba znati o ovom slučaju, te da će njegova administracija osigurati New Yorku dodatnu pomoć.

XS
SM
MD
LG