Linkovi

Međunarodna tjeralica: Anas Al-Liby (13/11/01) - 2001-11-13


Sjedinjene Države objavile su popis “najtraženijih terorista”. Nekoliko bjegunaca od njih 22 s popisa, uključujući Osamu bin Ladena, članovi su al-Qaide, terorističke organizacije odgovorne za napade na Svjetski trgovinski centar i Pentagon, izvršene 11. rujna.

Protiv Anasa Al-Libyja podignuta je optužnica u vezi s bombaškim napadima na američka veleposlanstava u Keniji i Tanzaniji 1998. Do 1998. je živio u Britaniji, gdje je dobio politički azil. Britanska policija pretražila je njegov stan nakon bombaških napada 1998, te je pronašla priručnik za obuku terorista naslovljen “Vojne studije u džihadu protiv tirana”. Al-Liby je državljanin Libije. Rođen je u glavnom gradu Libije, Tripoliju. Trideset i sedam mu je godina. Kao datum rođenja navodi 30. ožujka ili 14. svibnja 1964. Visok je oko metar i 80 centimetara i prosječne je građe. Oči i kosa su mu tamni, a tamna mu je i koža. Na lijevoj strani lica ima ožiljak, te nosi bradu. Vjeruje se da se Al-Liby nalazi u Afganistanu. Govori arapski i engleski. Također se služi imenima Anas Al-Sabai, Nazil Al-Raghie i Nazih Abdul Hamed Al-Raghie.

Sjedinjene Države ponudile su nagradu u vrijednosti do pet milijuna dolara za informaciju koja bi dovela do uhićenja Anasa Al-Libyja. Ukoliko raspolažete informacijama o ovom bjeguncu, obratite se najbližem američkom veleposlanstvu ili konzulatu. Identitet svih osoba koje dostave informacije bit će zaštićen.

XS
SM
MD
LG