Linkovi

Međunarodna tjeralica: Fahid Mohammed Ally Msalam (12/11/01) - 2001-11-12


Sjedinjene Države sastavile su popis najtraženijih terorista. Od dvadesetdvoje bjegunaca na tom popisu, više njih – uključujući i Osamu bin Ladena – pripada terorističkoj skupini al –Qaida, koja je odgovorna za napade izvršene 11. rujna na Svjetski trgovinski centar i Pentagon. Ostale s popisa se traži u vezi s ranijim terorističkim napadima.

Fahid Mohammed Ally Msalam tražen je u vezi s bombaškim napadima na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji, 1998. godine. Tisuće ljudi bile su ubijene ili ranjene u tim napadima. Vjeruje se da je Msalam kupio kamion koji je bio korišten u napadu i napunio ga eksplozivom. On je član bin Ladenove mreže al-Qaida.

Fahid Msalam je rodjen 19.veljače 1976. godine u kenijskom gradu Mombasi. Visok je oko metar i 70 centimetara, a težak oko 75 kilograma. Ima kovrčavu crnu kosu, smedje oči i tamnu kožu. Ponekad pušta kraću bradu, ili brkove.

Fahid Mohammed Ally Msalam koristi više lažnih imena, medju kojima i Fahid Mohammed Ally, Fahid Mohammed Ali Musalaam, Fahid Muhamad Ali Salem, Fahad Ally Msalam, Mohammed Ally Msalam i Usama Al-Kini. Govori arapski, swahili i engleski. Radio je kao prodavač odjeće. Državljanin je Kenije.

Sjedinjene Države nude nagradu u visini do 5 milijuna dolara za informacije koje bi dovele do uhićenja Fahida Mohammeda Allyja Msalama. Ukoliko raspolažete informacijama u vezi s ovim bjeguncem, kontaktirajte najbliže američko veleposlanstvo ili konzulat. Identitet svih koji pruže informacije, bit ce čuvan u punoj tajnosti.

XS
SM
MD
LG