Linkovi

Bush: SAD i Pakistan zajednički ratuju protiv terorizma (11/11/01) - 2001-11-11


Predsjednik Bush je rekao da je Pakistan značajna zemlja “prve crte bojišnice” u borbi protiv terorista u Afganistanu. Ta se borba - kako je rekao – mora voditi sve dok teroristi ne budu izvedeni pred lice pravde.

“Naše zemlje imaju zajedničku hitnu misiju, a to je – da zaustavimo i porazimo terorizam gdjegod da postoji. Ta misija nije usmerena protiv muslimanskih vjernika. Ta je misija usmjerena protiv zlih ljudi. Razgovarali smo o načinima ubrzavanja naših uspjeha u Afganistanu, u borbi protiv al-Qaide i talibana. Takodjer smo razmatrali naše humanitarne napore koji Afganistancima trebaju pomoći tijekom zime”, rekao je američki predsjednik.

Jačanje humanitarne komponente u okviru kampanje u Afganistanu – bila je središnja tema predsjednikovih razgovora sa savezničkim čelnicima ovoga tjedna. Obraćajući se jučer Glavnoj skupštini Ujedinjenih naroda, gospodin je Bush rekao da američke snage čine sve što mogu kako bi se tijekom bombardiranja izbjegle civilne žrtve. On je takodjer rekao da će Sjedinjene Države zajedno s drugim zemljama sudjelovati u obnovi Afganistana, nakon što talibanska vlada bude zbačena.

XS
SM
MD
LG